Zambetul si boala parodontala

Zambetul si boala parodontala

Category : Uncategorized

Zâmbetul este cartea noastră de vizită și, de cele mai multe ori, reprezintă primul detaliu pe care îl observăm în momentul în care interacționăm cu persoanele din jurul nostru. Astfel, este recomandat să prevenim problemele stomatolgice ce pot apărea de-a lungul timpului. În general, afecțiunile dentare nu sunt foarte ușor de recunoscut deoarece simptomele apar abia în stadiile avansate. Una dintre cele mai des întâlnite boli cu care pacienții se confruntă este boala parodontală sau parodontoza, așa cum este cunoscută de către cele mai multe persoane.

Ce este boala parodontală și care sunt cauzele apariției ?

Boala parodontală este o afecțiune dentară ce reprezintă o inflamare a gingiei. Netratată la timp, parodontoza poate duce la pierderea dinților naturali. Cea mai frecventă întrebare care apare în momentul în care ne gândim la o afecțiune, indiferent de natura acesteia, este cauza care a dus la apariția ei. Ei bine, principalul motiv al apariției bolii parodontale este igiena orală incorect realizată. Pentru a ne asigura că avem o sănătate orală bună, periajul dentar trebuie realizat de cel puțin două ori pe zi. Complementar acestuia, este recomandat să folosim ața dentară și apa de gură. De asemenea, o cauză a bolii parodontale este reprezentată și de neglijarea vizitelor regulate la medicul stomatolog. Acestea sunt recomandate la fiecare șase luni sau la fiecare 4 luni dacă suntem fumători sau purtăm lucrări protetice. Alte cauze ale bolii parodontale pot fi ereditatea sau unele boli generale ale organismului, de exemplu: diabetul sau hipertensiunea arterială.

Cum se tratează boala parodontală?

Tratamentul bolii parodontale este unul personalizat, în funcție de stadiul în care se află, dar și în funcție de fiecare pacient în parte. Chiar dacă problemele dentare sunt neglijate de către cei mai mulți dintre noi, acestea sunt la fel de importate precum afecțiunile generale ale organismului. Dacă te numeri printre acele persoane care știu că suferă de boala parodontală, dar nu au primit un plan de tratament din partea unui medic specialist, te așteptăm la un consult!

 


Log out of this account

Leave a Reply

Arhiva articole

Comentarii recente